95360273_235652420877421_617782216046411

Yoga

Yoga er en livsfilosofi som dekker hele livet fra unnfangelse til det siste åndedraget. Det er en disiplin for kropp og sinn som kan bidra til at du kan ha det så godt som mulig, sånn at du klarer å gjøre det du ønsker å gjøre.

Her kan du lese mer om mine yogatilbud:

Jeg holder yogatimer på Riserbua i Aurskog og på Nova-klinikken på Bjørkelangen.

Du.. Har jeg fortalt deg hva som var min vei inn i yogaen?

Jeg har aldri vært flink til å kjenne etter, ta hensyn til kroppen min, eller meg selv generelt. På tull sa jeg ofte at jeg ikke har kropp, bare hode.. Det gikk bra lenge, men fra jeg fylte 40 i 2010, og særlig fra 2012 gikk det ikke like bra lenger.. MANGE år med MYE stress, mye tung jobbing og mye på hjemmefronten (fire barn, to biologiske og to fosterbarn, syv hester i stallen, bikkjer, katter og stort hus) endte med konstant stresstilstand i kroppen, vektøkning, dårlig søvn og veldig høyt blodtrykk..

I 2012 fikk jeg også en periode med utmattelse etter kyssesyke.

 

Jeg skjønte at jeg måtte ta grep for å ha helsa i behold og fant en artikkel i lokalavisa om MediYoga-tilbud på Fetsund. Jeg har tidlige sett på yoga som alt for alternativt, men ettersom det som var en fysioterapeut (med tilleggsutdanning som MediYogalærer og terapeut) som hadde dette tilbudet turte jeg prøve - og jeg har ikke angret én dag!!

 

Jeg gikk ukentlig på yogatimer i Fetsund i to år og hadde svært stort utbytte av det.

 

Sommeren 2014 kom sistemann (fosterbarn) flyttende inn og jeg måtte ta en pause fra yogaen. Det gikk ikke mer enn tre, fire måneder før jeg skjønte at jeg måtte starte opp med yoga igjen. Symptomer på stress med dårlig søvn, dårlig fordøyelse og overfladisk pust var tilbake - og utmattelsen og hjernetåka «lå på lur» rundt enhver sving. Jeg tok turen tilbake til Fetsund og yoga der.

 

Våren 2015 falt jeg og skadet knærne mine. Ettersom jeg trente masse med fosterbarnet vårt lot jeg ikke knærne få mulighet til å heles, men kjørte på (av gammel vane - hørte fortsatt ikke på kroppen). Det medførte voldsomme ryggsmerter og smerter/betennelse under føttene. Så startet en lang utredning..

 

Under utredning ble det funnet ut at jeg har tretthetsbrudd og prolaps i ryggen, genetisk artrose i begge knær, myalgi (forstadiet til fibromyalgi), avrevne leddbånd i begge ankler og kronisk betennelse i hofter/bekken - i tillegg til allerede kjent genetisk betinget øyesykdom (netthinneavløsning begge øyne og grå stær)..

 

Hvorfor forteller jeg deg alt dette? Jo.. Det gjør jeg fordi jeg vil si deg at når jeg sier at YOGA ER FOR ALLE og at YOGA VIRKER vet jeg hva jeg snakker om.

 

Gjennom yogaen, som jeg siste to år har praktisert hver dag, har jeg lært meg å jobbe med å AKSEPTERE at ting er som de er, jeg øver meg på å møte meg selv og andre med KJÆRLIGHET, jeg har lært meg å PUSTE og jeg har øvd meg på å lytte til HJERTET.

Blodtrykket er normalt, søvnen er god, energien er stabil. Jeg har funnet en treningsform som jeg kan gjøre til tross for "skraklete" kropp - og jeg er i GOD FORM!

89298370_201131897773962_140443719034732